Boende evakueras och varnas efter att ett misstänkt farligt föremål har hittats utomhus på Bokvägen i Kristianstad. Foto: SVT

Misstänkt farligt föremål i Kristianstad var ofarligt

Uppdaterad
Publicerad

Ett misstänkt farligt föremål sköts sönder på Bokvägen i Kristianstad under onsdagskvällen. Föremålet var ofarligt. Samtliga boende på Bokvägen 12 som fick evakuerats kan nu återvända till sina hem.

Larmet kom 14.40 på onsdagen.

Ett misstänkt farligt föremål hade hittats utomhus på Bokvägen. Polispatrull skickades till platsen för en första kontroll. Därefter fattades beslut om att bombskyddet skulle kallas till platsen.

Ofarlig metallåda

Vid 18-tiden var nationella bombskyddet på plats. Föremålet har hanterats av en robot och skjutits sönder, enligt polisen.

– Det hördes en hög smäll men jag har inte sett något. Polisen här är mycket förtegen, säger SVT:s reporter Henrik Nordell på plats.

Föremålet, en metallåda, var ofarligt.

Boende evakuerades

Bokvägen samt ett område inom 100 meter radie från föremålet spärrades av. Vid 17-tiden pågick evakuering av samtliga boende på Bokvägen 12.

Boende beskriver hur de blivit ombedda att lämna sitt hem i all hast, men har inte fått veta när de ska kunna komma tillbaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.