Avspärrningar på Rosengård hävda – föremål var ofarligt

Uppdaterad
Publicerad

Nationella bombskyddet var under torsdagsförmiddagen på plats i Rosengård för att undersöka ett misstänkt farligt föremål.

Vid 12.05 bedömdes föremålet vara ofarligt och avspärrningarna hävdes.

Larmet kom till polisen vid 9-tiden. Allmänheten ringde in för att de såg ett okänt föremål intill ett flerfamiljshus, berättar polisen. 

– Det går inte att utesluta att det rör sig om ett farligt föremål, därför har det nationella bombskyddet tillkallats för närmre undersökning, säger Katarina Rusin.

Polisen spärrade av ett stort område som omfattar Hårds väg samt Västra Kattarpsvägen från Persborgsgatan upp till Bennets väg.

Boende inom avspärrningen uppmanas att hålla sig inomhus tills undersökningen är klar.

Grundskola hölls inne

I närheten av platsen ligger en grundskolan som efter samtal med polis uppmanats att hålla sig inomhus tills arbetet på platsen är avslutat.

– Elever och lärare kommer hålla sig inomhus tills polisens arbete är klart, sa polisens presstalesperson Katarina Rusin.

”Helt ofarligt”

Det misstänkta föremålet omhändertogs vid lunchtid av polisen och deras bedömning är att det var helt ofarligt.

– Det var ett mindre runt föremål som vi misstänker att någon placerat ut för att inbringa rädsla. Det var helt ofarligt, säger Katarina Rusin.

En anmälan om grovt olaga hot upprättas men ingen person är misstänkt eller gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.