Avspärrningarna vid Monbijougatan i Malmö. Foto: SVT

Misstänkt farligt föremål – avpärrningar vid skola hävda

Uppdaterad
Publicerad

Polis spärrade vid lunchtid på torsdagen av ett område vid Monbijouskolan i Malmö, sedan ett misstänkt farligt föremål påträffats. Enligt uppgift till SVT rörde det sig om en väska. Vid 14.20 hävdes avspärrningarna.

Inledningsvis spärrades ett större område runt skolan av.

– Avspärrningen är på Monbijougatan, från Norra Skolgatan till Bergsgatan och ner mot Spångatan, berättade Patric Fors på polisens ledningscentral.

Han ville inte gå ut med vad för slags föremål det handlade om, men bekräftade att det fanns misstankar om att det kunde vara farligt.

– Det är en uppringare som ringt in till ledningscentralen om detta föremålet. Det vi gör nu är att försöka få bättre information om vad det kan röra sig om.

Vid 14-tiden var kriminalteknikerna på plats och påbörjade sin undersökning av föremålet. Avspärrningarna minskades till ett begränsat område på skolgården.

– Vid 14.20 hävdes de helt. Teknikerna kommer att ta med sig föremålet för ytterligare undersökning, säger Åsa Emanuelsson vid polisens ledningscentral.

Ringde till föräldrarna

Efter att larmet gått, ringde Monbijouskolans rektor runt till föräldrar som har barn i fritidshemsverksamheten.

– Vi fick information om att man håller barnen inomhus. Jag åkte då själv för att hämta min dotter. När jag kom hit fick jag vänta utanför, så kom man ut med henne, sa mamman Marika Didriksson för SVT Nyheter.

Dottern Moa berättade att barnen uppmanats att hålla sig borta från fönstren och inte titta ut.

Förskola i närheten

Ett stenkast från avspärrningarna ligger Triangelns förskola.

– Vi håller oss inomhus och går inte ut med barnen, sa förskolläraren Diana Panah till SVT.

– Det känns lite obehagligt måste jag erkänna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.