Bombtekniker var på plats för att undersöka det misstänkta föremålet på SVT i Malmö på onsdagsförmiddagen. Foto: Mikael Nilsson

Misstänkt föremål på SVT var ofarligt – avspärrningarna hävda

Uppdaterad
Publicerad

Vid 11-tiden på onsdagen utrymdes delar av tv-huset i Västra hamnen i Malmö efter att ett misstänkt föremål kommit med posten till SVT. Polisens bombskydd åkte till platsen, och kunde vid 13-tiden konstatera att föremålet var ofarligt.

– Det var inget brottsligt i paketet, säger yttre befäl Per Svensson.

Delar av området utanför SVT spärrades av vid 10-tiden på förmiddagen.

– Vi har lämnat byggnaden i väntan på att föremålet ska undersökas, sa Göran Eklund, redaktionschef för SVT Nyheter Skåne.

Kom med posten

Försändelsen kom till tv-huset i ett vadderat paket och innehöll ett igentejpat föremål och någon form av budskap. Personen som öppnade posten valde att omedelbart slå larm.

– Utifrån de uppgifter vi har bedömer vi att det kan röra sig om ett misstänkt föremål, sa Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen i region syd

Bombskyddet kallades till platsen för att göra en bedömning av föremålet. Vid 13-tiden konstaterades att föremålet var ofarligt.

Bombskyddet spärrade av runt byggnaden. Foto: Mikael Nilsson

Flera polispatruller var på platsen och allmänheten uppmanades att respektera avspärrningarna. Trafiken påverkades inte av avspärrningarna.

Kulturprogrammet Sverige! fick på grund av utrymningen avbryta sin inspelning av intervjun med artisten Sanna Nielsen.

Programledaren Fredrik Önnevall, artisten Sanna Nielsen och producenten Anna-Carin Pihl efter att intervjun fick avbrytas. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.