En villa har spärrats av och tekniker undersöker platsen. Det efter vad polisen beskriver som ”ett grovt brott” i Kristianstad. Foto: Mikael Nilsson

Man i 20-årsåldern anhållen för grovt rån i villa i Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har anhållits skäligen misstänkt för det grova rånet mot en villa i Kristianstad på söndagskvällen.

– Han greps i natt i närheten av brottsplatsen. Det finns flera gärningsmän men vi uttalar oss inte om hur många, säger Robert Loeffel, polisens presstalesperson.

Polisen väljer att vara sparsam med informationen, eftersom övriga gärningsmän är på fri fot.

Två förda till sjukhus

Det var vid 21.20 på söndagskvällen som polisen larmades till en villa i Kristianstad. Villan spärrades av och två personer fick föras till sjukhus med ambulans.

– Den ena personen var chockskadad och den andra hade fysiska skador som uppstått vid rånet. Personerna bor i villan, säger Robert Loeffel.

Rånarna fick troligen inte med sig något byte, enligt polisen.

– Det finns ingen fara för allmänheten. Rånarna hade ett klart syfte och mål med sitt angrepp, säger Robert Loeffel.

”Ett lugnt område”

Under natten har polisen knackat dörr hos de boende i området. En av dem berättar att han vaknade upp av skenet från polisbilarna, men har varken sett eller hört något i samband med rånet.

– Det är ett ganska lugnt område, säger en av grannarna till SVT Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.