Bilden är en arkivbild. Foto: TT

Kidnappad flicka fritagen av insatsstyrkan i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En 12-årig flicka som ska ha försvunnit från Stockholmsområdet i helgen fritogs av insatsstyrkan i Malmö. Där greps också en kvinna och en man, misstänkta för människorov.

En 12-årig flicka ska ha försvunnit från Stockholmområdet i lördags. Polisen misstänkte människorov och började söka efter flickan. Spåren ledde till Malmö där flickan kunde fritas med hjälp av insatsstyrkan sent i söndagskväll.

Hon hittades oskadd. En man i 20-årsåldern och en kvinna i 35-årsåldern greps på plats.

– De är anhållna misstänkta för människorov, på sannolika skäl, säger kammaråklagare Vida Paridad.

Vilken relation har de till flickan?

– Det har jag valt att inte uttala mig om just nu. Det är svårt för mig att att uttala mig i det här läget, allt är väldigt nytt och det är mycket som händer i början och därför har jag valt att inte säga så mycket just nu, säger hon.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska de gripna ha begärt 200 000 kronor, annars skulle flickan dödas. Men det är uppgifter som kammaråklagaren inte vill kommentera just nu.

Är de misstänkta hemmahörande i Malmö?

– Det kan jag inte svara på för närvarande, säger Vida Paridad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.