Tre män i 18-årsåldern är gripna. Foto: Johan Nilsson / TT

Tre anhållna för mordförsök på Triangeln

Uppdaterad
Publicerad

Vid halv sex-tiden på tisdagskvällen fick polisen in ett larm om ett bråk på järnvägsstationen Triangeln i Malmö. Flera polispatruller ryckte ut och en man i 25-årsåldern hittades skadad på perrongen. Polisen utreder händelsen som mordförsök och tre män i 18-årsåldern är anhållna.

Mannen, som är i 25-årsåldern, fördes till sjukhus med ambulans.

– Han var allvarligt skadad men inte livshotande, säger Nils Norling, presstalesperson vid polisen i Malmö på onsdagen.

Han berättar att de tre misstänkta greps på Södervärn inte så långt från Triangeln.

– När vi kommer till platsen är där flera personer på plats och en person anträffas skadad av ett tillhygge, sade polisens presstalesperson Patric Fors, strax efter händelsen på tisdagen.

Sprang förbi vittne

Ett vittne uppger för SVT Nyheter Skåne att den skadade mannen sprang iväg skrikandes för att komma bort från förövarna och höll samtidigt en hand mot den nedre delen av ryggen.

Vittnet såg blod på marken, men visste inte vad som hade hänt och fick senare uppgifter från ett annat vittne på plats att det skulle handla om en knivattack. Åskådare ska snabbt varit framme hos den skadade mannen och pressat mot hans blödande sår, enligt vittnet.

Tre unga gripna

Polisen höll flera förhör med vittnen som fanns på platsen i rusningstrafiken.

– Det fanns ingen fara för någon annan person utan attacken var riktad mot just den här personen, säger Nils Norling som i nuläget inte vill berätta om personerna är kända av polisen sedan tidigare.

– Vi vet ännu inte något om vad som kan ligga bakom den här händelsen, säger Nils Norling.

En person är förd till sjukhus efter misstänkt mordförsök. Foto: Tittarbild / Markus Lövbring

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.