• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens tekniker arbetade på platsen. Foto: Mikael Nilsson

Misstänkt mord i Malmö – polisen försöker stoppa ny våldsvåg

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades avliden vid Lindängsbadet i Malmö under måndagskvällen och polisen misstänker mord. Enligt polisen är mannen troligen kopplad till kriminella nätverk i Malmö

Under tisdagsmorgonen kunde polisen berätta att personen inte är helt identifierad men rör sig troligen om en man i 20-års åldern.

– Vi anträffar en avliden person på måndagskvällen. Efter det vi har gjort kring platsen så har vi en förundersökning om mord. Det är tydligt för oss att han har bragts om livet, säger Mattias Sigfridsson, tillförordnad polischef i Malmö.

Oklart när brottet inträffade

Polisen utgår från att mannen är kopplad till grova brott som begåtts av kriminella nätverk i Malmö. Han hittades vid Lindängsbadet under måndagskvällen, men polisen vet inte hur länge han legat där, eller när brottet inträffade.

– Vi får avvakta den rättsmedicinska undersökningen innan vi kan uttala oss om när brottet inträffade. Våra kriminaltekniker kan inte uttala sig om hur länge han varit där.

Polisen kan inte i nuläget säga om han blivit skjuten.

Platsen spärrades av under arbetet. Foto: Mikael Nilsson

Risk för våldseskalering

De senaste veckorna har en rad olika grova brott begåtts i Malmö, bland annat flera skottlossningar. Polisen försöker nu stoppa en våldseskalering.

– Vi vet när grova våldsbrott händer så ökar risken för skjutningar i tid och rum. Det är av största vikt att förhindra en våldseskalering, säger Mattias Sigfridsson.

Är det inte en pågående eskalering nu?

– Det är det men det handlar om att bryta den. Senaste månaden har vi haft sex-sju skjutningar och det är alldeles för högt.

Ingen är gripen eller misstänkt i ärendet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Mikael Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.