Polisen menar att omständigheterna och skadorna gör att de rubricerar misshandeln på Katrinetorps allé i Fosie under måndagskvällen som försök till mord. Foto: Johan Nilsson/TT

Man allvarligt skadad efter misshandel i Fosie

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern misshandlades i Malmöområdet Fosie på måndagskvällen och fick föras till sjukhus med allvarliga skador. En jämnårig man sitter nu anhållen misstänkt för mordförsök.

Strax efter klockan 20 på måndagskvällen kom larmet om en misshandel på Katrinetorps allé i Fosie. Enligt polisen är det en man i 20-årsåldern som har misshandlats.

– Han har misshandlats med någon typ av tillhygge och är allvarligt skadad. Läget är kritiskt men stabilt, säger Nils Norling, presstalesperson vid polisen i Malmö, på tisdagsmorgonen.

Han berättar att under måndagskvällen greps en jämnårig man som senare anhölls för grovt våld med ett tillhygge.

– Två vittnen avbröt misshandeln och räddade sannolikt den skadade från i alla fall allvarligare skador, säger Nils Norling.

Polisen vill inte berätta vilken typ av tillhygge som använts men det rör sig inte om något skjutvapen.

Utreds som mordförsök

Polisen spärrade av den misstänkta brottsplatsen och sökte med hundar i området. Tekniker har under kvällen och natten undersökt platsen och ärendet utreds som mordförsök.

– Dels är det omständigheterna som framkommit hittills, dels målsägandes skador som avgör rubriceringen, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.