Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi ser ingen koppling till något annat ärende”, säger polisens presstalesperson Nils Norling om den misstänkta våldtäkten i Malmö. Foto: SVT

Sexualbrottet i Malmö – misstänkt våldtäkt mot barn

Uppdaterad
Publicerad

Polisen spärrade under tisdagen av en parkeringsplats på Stadiongatan efter ett misstänkt sexualbrott. På onsdagen säger polisen att det handlar om en misstänkt våldtäkt mot en flicka under 15 år.

Polisen fick kännedom om händelsen tidigt på tisdagsmorgonen, som misstänker att brottet inträffat natten till tisdagen.

– Vi spärrade av en parkeringsplats för att kunna spårsäkra och göra en teknisk undersökning. den här platsen är intressant för oss i utredningen. Vi kan dock inte slå fast att det här är den eventuella brottsplatsen, säger Nils Norling, presstalesperson hos Malmöpolisen.

Känsligt skede

Misstankarna handlar om våldtäkt mot barn och den som är utsatt är en flicka under 15 år. Mer än så vill polisen inte säga.

– Vi är inne i ett väldigt känsligt skede och därför vill vi inte säga något som kan äventyra utredningen, säger Nils Norling.

Polisen ser ingen koppling till någon annan händelse. Ingen är i nuläget gripen för brott.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen arbetar med spårsäkring på parkeringsplatsen i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.