Foto: Mikael Nilsson

Misstänkt skottlossning vid Arlövs kyrka

Publicerad

Två män i skyddsväst uppgav att de hade blivit beskjutna vid Arlövs kyrka på måndagskvällen. Polis larmades till platsen och ett område vid kyrkogården spärrades av för teknisk undersökning. Ingen av männen skadades och de ska nu förhöras av polisen.

Larmet kom in till polisen klockan 19.11 på måndagskvällen. Då hade flera vittnen hört av sig om en misstänkt skottlossning i området kring Arlövs kyrka. Upp till fem skott i snabb följd ska ha hörts på platsen.

– Vi skickar flera patruller och vår insatsstyrka till platsen och anträffar två män som uppger att de har blivit beskjutna. Båda männen bar skyddsväst och undersöktes av ambulanspersonal på platsen, sa Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral.

Kända av polisen

Männen som är i 20 respektive 25-årsåldern är sedan tidigare kända av polisen. Ingen av dem bedömdes behöva sjukhusvård efter händelsen.

– Vi kan inte se att de har blivit träffade på något sätt. De är inte misstänkta för något brott och hanteras som målsägande, säger Christian Hakesjö, yttre befäl vid polisen.

Händelsen rubriceras som försök till mord och båda männen togs in till förhör hos polisen i Lund.

– En av dem har lämnat vissa uppgifter, säger Stephan Söderholm.

Kyrkogård spärrades av

Polisen bedömer att kyrkogården i Arlöv var brottsplatsen och en del av den spärrades av för en teknisk undersökning. Ingen person frihetsberövades efter den misstänkta skottlossningen.

– Det pågår en verksamhet med hundpatruller som söker i kyrkogården och området runtomkring efter vapen eller annat som visar vad som hänt, sa Stephan Söderholm på måndagskvällen.

Kan polisen bekräfta att det har skett en skottlossning på platsen?

– Vi arbetar utifrån det och flera vittnen har sagt att de har hört det. Nu försöker vi fastställa vad som hänt om hur, om det har skjutits på en plats eller flera och varför männen var där.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer