17-åring anhållen misstänkt för mordförsök efter skottlossning i Bromölla

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagskvällen larmade flera personer om en skottlossning i centrala Bromölla. Efter ett ingripande på en adress i Bromölla, kunde polisen anhålla en 17-årig pojke på torsdagen.

Polisen larmades 19.26 på onsdagen till en adress i Bromölla efter att flera uppringare hört av sig till polisen om en misstänkt skottlossning. Patruller skickades till platsen och hittade då en misstänkt brottsplats, som spärrades av.

– Vi försöker reda ut vad som har hänt. Vi har vittnesmål och vi har gjort fynd som visar att en skottlossning skett, säger polisens presstalesperson Calle Persson.

På torsdagsförmiddagen meddelade polisen att de anhållit en 17-årig pojke skäligen misstänkt för försök till mord samt för grovt vapenbrott.

– Det har varit riktat mot en person, men hur det gått till vill vi inte gå in på. Det finns ingen skadad, säger Robert Loefell, presstalesman hos polisen.

Under dagen pågår utredningen och polisen har en sin husbil med poliser på plats vid Sparbankshallen för att få i fler vittnesuppgifter.

– Vi har gjort en del beslag i samband med den tekniska undersökningen, bland annat tomhylsor. Vi har en hel del fynd som nu ska analyseras och den anhållne ska förstås också höras. Sedan får vi se vart det leder, säger polisens presstalesperson Jimmy Modin, till SVT Nyheter Skåne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.