Foto: Anders Magnusson

Skottlossning mot lägenhet i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades vid 15-tiden på tisdageftermiddagen om en misstänkt skottlossning mot en lägenhet i Malmö. Efter teknisk undersökning bekräftas att någon skjutit med flera skott mot en lägenhet. En kvinna med sina två döttrar har befunnit sig i lägenheten. Alla är oskadda men chockade.

Vid 15-tiden inkom ett larm till polisen om att någon hört smällar vid Eriksfältsgatan i Malmö. Polisen bekräftar att någon har skjutit flera skott mot en lägenhet, från trapphuset. Det finns i nuläget ingen gripen eller misstänkt för skjutningen. Polisen är på plats och knackar dörr och pratar med folk i området. Än så länge finns inga vittnen till händelsen.

– Det har ju hänt mitt på eftermiddagen så förutsättningarna att någon ska ha sett något är goda ändå, säger Stephan Söderholm, pressinformatör hos polisen.

Polisen meddelade under tisdagkvällen att det fanns en familj i lägenheten, en kvinna med sina två tonårsdöttrar, som är chockade men fysiskt oskadda. Ena dottern fick däremot föras till sjukhus för chocken.

– De var alla chockade men hon behövde lite mer hjälp, säger Stephan Söderholm.

Strax efter 20-tiden på tisdagkvällen lämnade polisen platsen. Händelsen rubriceras som grovt olaga hot mot grupp och grovt vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.