Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Minst en kula gick in i bostaden efter den misstänkta skottlossningen på en innergård i Malmö. Foto: Mikael Nilsson

Skottlossning i centrala Malmö – flerfamiljshus träffat

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot onsdag inträffade en skottlossning i ett bostadsområde i centrala Malmö. Polisen har hittat flera kulhål i ett lägenhetsfönster och i fasaden.

På en innergård i ett bostadsområde i centrala Malmö inträffade en skottlossning under natten mot onsdag, vilket Sydsvenskan var först att berätta.

Runt 00.30-tiden ska vittnen ha hört smällar som upprepats fyra till fem gånger vid ett flerfamiljshus, och polisen larmades. Polisen åkte till platsen och spärrade av.

Kula in i lägenheten

Enligt uppgifter till SVT är det ännu oklart om någon befunnit sig i lägenheten när den besköts. Tomhylsor har hittats på marken inne på innergården på den plats där gärningsmannen stått och skjutit upp mot lägenheten. Minst en kula ska ha gått igenom lägenheten och flera kulor har fastnat i fasaden.

– Tekniker har varit på plats för undersökning och vi har också knackat dörr i området, säger Filip Annas, presstalesperson hos polisen.

Utreds som mordförsök

Det finns inga uppgifter om att någon människa kommit till fysisk skada. Ingen misstänkt gärningsman ska ännu vara gripen. Händelsen utreds som försök till mord eller dråp

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.