Polis på plats vid Almtorget i Malmö efter skottlossningen. Foto: Mikael Nilsson

Ihjälskjuten man kopplas till konflikter i kriminella gäng

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades på söndagskvällen om en misstänkt skottlossning på Västra Hindbyvägen i Malmö. En man i 20-årsåldern hittades med skottskador. Hans liv gick inte att rädda. Mannen ingår i kriminella miljöer där det just nu finns konflikter.

– Vi hade uppringare som hörde av sig 23.02 och berättade att man hört något som lät som skottlossning, sade pressinformatör Evelina Olsson till TT klockan 23.30.

En större polisinsats inleddes och ett stort område spärrades av. Två timmar senare pågick insatsen fortfarande, men polisen är förtegen om vad som inträffat.

– Vi jobbar på platsen, men mycket mer vill vi inte säga just nu, säger Mikael Lindh, vakthavande befäl vid Skånepolisen klockan 01, och fortsätter:

– Vi har åkt dit med ett stort antal resurser och jobbar nu på platsen och det är allt jag kan säga för tillfället.

Ung man avliden

På morgonen bekräftade polisen att man hittat en skottskadad man i 20-årsåldern på platsen. Han konstaterades senare avliden, anhöriga är underrättade.

Mannen är känd hos polisen sedan tidigare då han ingår i stadens kriminella miljöner.

– Han ingår i den kriminella miljön där det för närvarande finns ett flertal konflikter. Polisen ser det som ett mord i den kriminella miljön, säger JImmy Modin, polisens presstalesperson.

Förhört vittnen

Under natten har polisen genomfört en teknisk undersökning och man har sökt i området med vapenhund. Polispatruller har också knackat dörr i området och förhört vittnen.

Kan det här mordet göra att konflikterna eskalerar?

– Vi arbetar väldigt intensivt i den här miljön men man kan inte helt förebygga att en person vill ta livet av en annan person, men vi jobbar intensivt med det, säger Jimmy Modin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.