Misstänkt våldtäkt i Sankt Lars-parken

Uppdaterad
Publicerad

Polisen misstänker att en ung kvinna som hittades medvetslös i Sankt Lars-parken i Lund igårkväll blivit våldtagen.

Kvinnan hittades av en förbipasserande sent på fredagskvällen. Hon fördes till sjukhus och polisen säger att det verkar som om hon drabbats av någon sorts sjukdomsanfall. Hon minns att precis innan hon svimmade så kom en man fram till henne, en man kan ha utnyttjat situationen och våldtagit henne när hon var medvetslös.

– Det finns omständigheter som gör att vi rubricerar det hela som misstänkt våldtäkt, säger Anna Göransson som är presstalesperson hos polisen. Vad det är vill hon inte gå in på, utan hänvisar till förundersökningssekretess.

Vill ha in tips

Kvinnan är i övre tonåren och hon har blivit hörd under natten.

Området kring den misstänkta brottsplatsen spärrades av under natten. Både tekniker och polishundar har letat efter spår och det har även funnits specialhundar på plats.

– Vi har dock inte hunnit få några provsvar än, säger Anna Göransson.

Polisen tror att den misstänkta våldtäkten skedde någon gång mellan 21.30 och 22.30 och vill att den som gjort några iakttagelser i eller runt parken ska höra av sig. Just nu finns ingen misstänkt eller gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.