Här siktar Mohammed på rekord – åker inlines baklänges på två hjul

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen kan Simrishamnsbon Mohammed Nor Qara ha slagit ett världsrekord. Målet var att på inlines åka hundra meter på under 40 sekunder – baklänges och på bara två hjul. Han gjorde det på 33 sekunder.

Trots att Mohammed Nor Qara slog den tidigare rekordtiden är det än så länge bara ett försök. Innan det blir officiellt måste rekordförsöket skickas in till och granskas av Guinness. Vilket kan ta upp till två veckor.

– Allting har skett enligt de korrekta reglerna som gäller för Guinness världsrekord. Nu hoppas vi att det blir ett världsrekord, säger tidtagaren Christian Nilsson.

Trots väntan är Mohammed Nor Qara väldigt nöjd med att försöket är gjort. Själv ser han det som att han redan har slagit världsrekordet.

– Det känns underbart! Nu har jag gjort det och lyckats med med försöket. Nu hoppas jag bara att detta godkänns av domarna, säger han.

I klippet ovan får du se världsrekordförsöket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.