Polis genomför teknisk undersökning på platsen Foto: Mikael Nilsson

Mördade hemlös man i Malmö – döms till 13 års fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En 45-årig hemlös man föll ihop, svårt knivskuren, vid Möllevångstorget i maj förra året. Nu döms en 37-årig man för mordet.

Den hemlöse mannen dog till följd av knivskador i ryggen. På hans hand och byxor hittades 37-åringens DNA, och genom att spåra hur 37-åringen rört sig via telefonens positioner har det kunnat fastställas att han befann sig på samma plats, en hundrastgård, vid samma tidpunkt som den hemlöse mannen blev mördad. Hans och offrets DNA har även hittats på mordkniven.

Mannen har hela tiden nekat till brott, men eftersom en rättspsykiatrisk undersökning nu visar att den 37-årige mannen inte led av någon allvarlig psykisk störning vid tiden för mordet dömer tingsrätten honom till fängelse i 13 år och tio månader., och utvisning. Han döms även för sexuellt ofredande och olaga hot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.