Den man i 50-årsåldern som misstänks ha släpat en kvinna efter en traktor i vintras har efter rättegången släppts på fri fot i väntan på dom. Foto: Polisens förundersökning

Mordförsök med traktor – åtalad har släppts

Uppdaterad
Publicerad

Den 56-årige mannen misstänks ha bundit fast kvinnan vid en traktor och sedan kört med hennes kropp släpande efter fordonet på en gård i utkanten av Malmö. Efter rättegången släpptes den häktade mannen fri i väntan på dom.

– Om tingsrätten hade övervägt att fälla honom för mordförsök då tror jag inte att de hade släppt honom, säger mannens försvarsadvokat Anders Elison.

Troligtvis kommer dock 56-åringen att dömas för någon form av brott, säger advokaten.

– Han döms sannolikt för någonting och då blir det väl i sådana fall ett misshandelsbrott, säger Anders Elison.

Det var under mellandagarna i fjol som kvinnan ska ha blivit släpad efter en traktor. Hon lämnades kvar ute under natten och hittades under morgonen den 29 december kraftigt nedkyld. Kvinnan ska ha drabbats av hjärtstopp och hud hade skrapats av kroppen. Hon fördes till sjukhus för vård och överlevde.

Mannen har suttit häktad sedan nyårsafton. Åklagaren ville efter onsdagens förhandling ha mannen fortsatt häktad på grund av bland annat flyktfara, men rätten valde att häva häktningen.

-Han har suttit häktad jättelänge, så en stor del av straffet är möjligtvis avtjänat, säger Anders Elison.

När åtal väcktes var grov misshandel åklagarens alternativa yrkande.

Domen kommer den 21 juni.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En kvinna misstänks ha släpats efter en traktor ute på en åker och därefter lämnats utomhus i leran hela natten. Hon var nästintill död när taxichauffören Ahmad El Saleh såg henne morgonen efter. ”Jag tänkte att jag måste hjälpa henne” säger han. Foto: Polisen/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.