Romdhane Boussaidi tror att fler skulle vaccinera sig om de fick möjlighet att göra det i moskén, eftersom de känner sig trygga där. Foto: Isak Laurell/SVT

Moskén vill hjälpa till med vaccineringen – får inget svar från Region Skåne

Uppdaterad
Publicerad

För att nå ut till fler har moskébesökare i Göteborg och Köpenhamn kunnat vaccinera sig i samband med fredagsbönen. Islamiska förbundet har erbjudit att hjälpa till med vaccineringen, men än så länge har Region Skåne inte nappat.

Rosengård i Malmö tillhör de områden i landet som har sämst vaccinationstäckning – bara 43,7 procent av de vuxna har tagit sin första spruta.

Islamiska förbundet i Malmö har erbjudit plats för vaccinatörer i sin moské.

– De tyckte att det var en jättebra idé, de tackade för det och sade att de skulle återkomma. Nu har det gått fyra-fem månader sedan dess, säger Romdhane Boussaidi, ordförande i Islamiska förbundet i Malmö.

”Han är välkommen att kontakta mig”

Maria Landgren, vaccinsamordnare för Region Skåne, säger att hon inte har hört talas om erbjudandet och beklagar att Romdhane Boussaidi inte har fått någon respons.

– Så ska det givetvis inte vara. Han är välkommen att kontakta mig, för vi behöver alla parter i samhället för att hjälpa till med att öka vaccinationstäckningen, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.