Morgan Häll älskar idrott. Här håller han lektion på Montessori Mondial i Kristianstad. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

Möt Morgan, 80 – Sveriges kanske äldste idrottslärare

Publicerad

För nästan 60 år sedan började Morgan Häll jobba som idrottslärare – och än i dag är den nu 80-årige Kristianstadsbon i gång och undervisar grundskoleelever.

– Det är det finaste på hela veckan att få gå till skolan och träffa ungdomarna, säger Morgan Häll.

Morgan Häll, som kommer från Mariannelund (ja, samma Mariannelund som i Emil-filmerna), började jobba som idrottslärare 1963 i Falköping. Året därpå jobbade han i Växjö och 1965 hamnade han till slut i Kristianstad.

Där jobbar han fortfarande.

– Det är fantastiskt att träffa ungdomar. När man jobbar så får man ett annat perspektiv. Det betyder det mesta för mig att få fortsätta jobba – att man håller sig frisk och det är jätteviktigt att komma ut och ha bestämda tider. Och att få förmånen att jobba, det är inte alla som har den möjligheten. Det gäller att hålla i gång, säger Morgan Häll om varför han väljer att fortsätta jobba.

I videoklippet får du följa med på en av Morgan Hälls idrottslektioner på Montessori Mondial i Kristianstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.