Fullsatt möte i Oxie. Foto: Helena Bohm-Nilsson

Möte för att minska oro i Oxie lockade stor publik

Uppdaterad
Publicerad

Sommarens bränder i Oxie har skapat oro och därför hölls på onsdagskvällen ett möte i biblioteket.

I kväll har Oxiebor samlats för att prata med polisen och räddningstjänsten om de många bränderna i stadsdelen. Många är oroliga och vill se fler poliser i Oxie.

– Vi skulle vilja se polisen lite mer men förstår att de inte kan vara här varje dag, säger Jeannine, som liksom flera andra på mötet efterlyste kameraövervakning och bättre belysning.

Malmö

Bibliotekslokalen blev snabbt fullsatt och alla kunde inte komma in. Dåliga mikrofoner skapade också irritation.

–  Jag blev besviken, det var verkligen dåligt förberett, säger Anita Engberg Onesti som fick hänga in genom en öppen dörr.

Fler utebränder

På plats för att svara på frågor var polisen, kommunen och räddningstjänsten som redogjorde för att antalet utebränder ökat under året. Sedan den första juli har de ryckt ut på 13 bränder varav nio utryckningar i fordon.

– Vi arbetar förebyggande med olika målgrupper, är ute på skolor och gör hembesök, sa Attila Jensen från räddningstjänsten.

Erik Åberg lokalpolisområdeschefen blev hårt ansatt av Oxieborna som ville veta om de gripit någon för de senare bränderna.

– Vi har inte frihetsberövat någon men det betyder inte att vi inte har några spår. Vi kan inte berätta om allt vi gör, sa han.

Eva Fyhr stod utanför möteslokalen.

– Min tolkning är att polisen nog har lite koll om vem det är, sa hon.

Men inte alla var lika nöjda och tyckte att inga konkreta förslag kom fram.

– Man hade hoppats på någon konkret åtgärd, sa en man i publiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Malmö

Mer i ämnet