Rickard Forshufvud hoppas kunna bygga upp Skandinaviens största återbrukscentrum. Foto: SVT

Nedlagd yllefabrik blir Skandinaviens största loppis

Publicerad

Allt fler av oss tycks vara okej med att köpa prylar och kläder second hand – och kanske är återvinning rentav på väg att bli big business. I Marieholm förvandlas ortens nedlagda yllefabrik just nu till Skandinaviens största loppis.

– Det handlar om att förädla en fantastisk resurs och höja dess värde. Det är vi dåliga på i detta land, där allt för mycket kastas på sophögen, säger Rickard Forshufvud och blickar ut över berget av skänkta kläder och prylar framför oss.

Han är entreprenör och ägare till den 7 000 kvadratmeter stora fabriksanläggningen i Marieholm. Genom att hyra ut lokaler till loppisar och olika hantverkare hoppas Forshufvud kunna bygga upp Skandinaviens största återbrukscentrum.

– Mycket av prylarna som kommer in hit har små defekter och klassas därför ofta som värdelösa och osäljbara. Däri ligger den stora potentialen. Jag vill skapa en hel infrastruktur för att till exempel reparera, måla om eller rent av omvandla tingen till helt nya föremål, förklarar han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Eslöv

Mer i ämnet