• Tekniskt meddelande:

    Pga tekniska problem går vissa program just nu inte att se i SVT Play och på svt.se, vi beklagar detta och arbetar för en snar lösning.

Nina Björk får Harry Martinson-pris

Publicerad

Lundaförfattaren och civilisationskritikern Nina Björk anses verka i sann Harry Martinsonanda. Det kungjordes under fredagseftermiddagen på Olofströms bibliotek.

Priset delas ut av Olofströms kommun tillsammans med Harry Martinsonsällskapet. Prissumman är på 83 950 kronor, och delas ut vartannat år sedan 2008.

För att få priset ska man bland annat verka för att värna den lokala och globala miljön.

Nina Björk var för ett tag sedan aktuell med sin senaste bok ”Lyckliga i alla sina dagar”, där hon går till hårt angrepp mot konsumtionshets och miljöförstöring.

Hon får priset ”för att hon i sann Harry Martinson-anda framför en civilisationskritik lika angelägen, aktuell och kontroversiell då som nu kring människans drömmar, värde och värderingar och som manar till eftertanke vad gäller människans grundläggande behov och naturens gränser”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer