Redan på måndag öppnar testning via cykel eller gång upp i Lund.

Nu öppnar cykeltestningen i Skåne

Uppdaterad
Publicerad

Efter att det tidigare enbart varit tillåtet att ta sig till corona-självtestning med bil öppnar nu Region Skåne upp möjligheten att även ta sig till testplatsen med cykel eller till fots.

Den 26 april kommer cykeltestningen vid Arena park i Lund att öppna upp för även cyklister och fotgängare att kunna testa sig.

– Vi är väldigt glada för detta, sade regiondirektör Alf Jönsson under onsdagens presskonferens.

En liknande testplats planeras även i Malmö men där meddelar regionen att det ännu dröjer några veckor.

Redan tillgängligt i flera regioner

När SVT Nyheter Skåne för en månad sedan rapporterade om provtagning via cykel eller gång meddelade Region Skåne att det krävdes en annan typ av logistik för att göra provtagningen smittsäker.

– Hela teststationerna och hela logistiken är upplagda för att man ska komma dit i bil, sade Region Skånes smittskyddsläkare Eva Melander då.

Då fanns möjligheten redan i nio regioner i landet och från och med nästa vecka finns alltså även Skåne med på den listan.

SVT Nyheter Skåne rapporterade tidigare om att Region Skåne var en av de regioner i Sverige där testning på cykel eller gång inte var tillåtet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.