De kvarvarande i lägret uppges vara oroliga för fler attacker. Foto: Ivan Loftrup-Ericson

Ny misstänkt brandattack mot EU-migranter

Uppdaterad
Publicerad

Natten mellan onsdag och torsdag misstänks någon ha satt eld på ett tält i ett läger i Malmö som bebos av EU-migranter.

En 54-årig man sov i tältet och när hans vänner i lägret väckte honom brann det i hans madrass och han hade fått brännskador på ena foten, uppger polisen.

Mannen uppger i förhör att han inte själv lagar mat i tältet. Inte heller har han han eldat för att hålla värmen.

Andra attacken på två veckor

11 november började det brinna i ett tältläger vid Dalaplan. Den gången rubricerades det som skadegörelse eftersom ingen blev skadad.

Den här gången handlar det om misstänkt mordbrand då mannen i tältet skadats.

– Jag betecknar det som ett hatbrott, säger Anders Kristersson, inre befäl på Malmöpolisen.

Att attacken mot tältlägret, som ligger i korsningen Nobelvägen-Indrustrigatan, inte polisanmäldes förrän på lördagen kan vara av rädsla för fler dåd. Men att det har hunnit gå nästan tre dygn försvårar polisens arbete.

Mannen vårdas på sjukhus

– Vi har inte hittat några spår på platsen och det finns inga vittnen till händelsen. Vi har beslagtagit tältet för att göra en teknisk undersökning, säger Anders Kristersson.

Den skadade mannen fick hjälp av Stadsmissionen att kontakta sjukhus. Han vistas just nu på SUS i Malmö där han får sin fot omhändertagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.