Foto: TT

Ny tjuvliga stjäl bildelar i Malmö

Publicerad

Antalet stölder från bilar i Malmö har enligt polisen ökat avsevärt de senaste månaderna. En ny liga som specialiserat sig på stölder i parkeringshus tros ligga bakom brotten. Ofta sker stölderna i skydd av mörker, rapporterar Sydsvenskan.

– Det är strålkastare, krockkuddar och allt möjligt, säger polisens informatör Lars Förstell till tidningen.

Sydsvenskan rapporterar bland annat om en bilägare som i tisdags kom för att hämta bilen i p-huset Anna. Men att köra därifrån var inte att tänka på. De fyra hjulen var avskruvade och kvar stod bilen utan hjul.

Polisen säger till Sydsvenskan att det är långt ifrån bara hjul som tjuvarna har riktat in sig på. Det handlar om ”strålkastare, krockkuddar och allt möjligt” enligt Lars Förställ.

Han säger också till tidningen att de har lyckats stoppa personer som försökt föra delar ut ur landet och sedan med hjälp av DNA-märkning kunnat upptäcka att de är stulna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.