Nya bilbränder i Oxie – boende kallas till möte

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot måndag brann ytterligare bilar i Oxie. Sedan i slutet av juli har ett tjugotal bilar brunnit och polisen tror att det är samma person eller personer som tänder på.

Tolv av de tjugotalet bilarna har brunnit på Oshögavägen i Oxie. Polisen har Oxie som ett av sina fokusområden och finns på plats både med civila och uniformerade patruller för att skapa trygghet för de som bor där. Trots det brann det alltså igen.

– Det är svårt med den här typen av brott. Ska vi har framgång här måste vi nästan gripa gärningsmannen på bar gärning eller i omedelbar anslutning till platsen, säger Stefan Wredenmark, lokalpolis i Oxie.

Hann inte fram

Han berättar att polisen fanns i närheten av platsen där bilarna brann men att de inte hann fram i tid. Men en del fynd i närheten av de olika bilbränderna gör att de misstänker att det är samma personer eller person som ligger bakom bränderna.

– Det här är ju allvarlig brottslighet för dem som bor där och många är oroliga, säger Stefan Wredenmark.

Under söndagskvällen inträffade även en skottlossning mot en lägenhet i Oxie. Ingen skadades och ingen misstänkt har ännu gripits.

Möte anordnas

Stefan Wredenmark uppmanar människor att vara ute och synas mycket i området, men förstår de boendes oro. Och med anledning av den så ordnas i veckan ett medborgarmöte.

Arrangörer till mötet på onsdag i Oxie bibliotek är den lokala polisen, Malmö kommun och räddningstjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.