En bil började brinna sedan spred sig branden till ytterligare två. Foto: Mikael Nilsson

Nya bilbränder i Oxie i natt

Uppdaterad
Publicerad

Larmet om att det brann i bilar på Hammarbacksvägen i Oxie kom vid halv två tiden natten mot fredag. Enligt polisen har en brand startat i en av bilarna och sedan har det spridit sig till ytterligare två.

Polisen och räddningstjänsten larmades till Oxie när flera parkerade bilar brann.

-Bedömningen är att branden startat i en bil och sen spridit sig till de andra, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisen region Syd.

Vid halv tretiden på fredagsmorgonen var bilbränderna släckta.

– Nattens brand inträffande på andra sidan av Oxie men tillvägagångssättet är detsamma, säger Nils Norling, presstalesperson vid polisen i Malmö.

Det här är en i raden av bilbränder i Oxie, den senaste bara för några dagar sedan. Många oxiebor känner sig oroliga efter de över 20 bränderna på bara ett par månader. I onsdags höll polisen, Malmö Stad och räddningstjänsten i ett medborgarmöte för att berätta hur de jobbar i området.

Polisen ser helt klart att nattens bilbränder har kopplingar till de tidigare i Oxie och många poliser jobbar med det här.

– Vi såg till att det kom hundpatrull på plats för att snabbt kunna söka efter misstänkta, säger Nils Norling.

Han berättar att alla tillgängliga resurser styrs till Oxie och att det är många som bor där som kommer fram till poliserna för att prata.

Nattens bilbränder spred sig också till ett buskage i närheten.

Ingen person är gripen för brottet men polisen har under natten letat i området med patruller.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.