Babar Mahmud är administratör för en av grupperna. Foto: SVT

Nya kryphålet – de hyr ut sina jojo-kort

Uppdaterad
Publicerad

Ett 30-dagars jojo-kort kan kosta upp till 2195 kronor hos Skånetrafiken. Men det är inte alltid det används hela perioden. Därför har flera grupper i sociala medier startats där man lånar ut sina jojo-kort de dagar korten inte används. Detta mot en betalning.

Babar Mahmud är administratör för en av grupperna som finns. Han startade gruppen just för att han tyckte att det inte var rimligt att det inte finns något alternativ hos Skånetrafiken mellan ett dagskort och 30-dagarskortet.

– Ibland behöver man bara kortet i två, tre veckor. Då är det smidigt att hyra ut det under den sista perioden, säger Babar Mahmud.

Skånetrafiken vet om handeln

Kevin Brandt Leander, försäljningschef på Skånetrafiken, säger att han är helt upplyst om alla grupper som finns och deras syfte. Samtidigt ser han inget fel och tycker det är bra att kollektivtrafiken utnyttjas.

– Viktigaste för oss är att man har en giltig biljett. Sen vad folk väljer att göra med biljetten har jag inget med att göra, säger Kevin Brandt Leander.

Hör mer om jojo-handeln i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.