Derby, trav och allehanda hästrelaterade festligheter har tagit plats på Jägersro genom åren. Foto: SVT Arkiv

Nya travplaner på Jägersro – så var det förr

Publicerad

Malmö stad planerar att bygga en modern hästsportsanläggning strax bredvid den nuvarande, klassiska Jägersrobanan. Vi har tagit en titt bakåt i arkiven för att se hur det sett ut genom tiderna.

Stadsbyggnadsnämnden meddelade i veckan att den har stora planer för Jägersro travbana. Ett riktigt hästjobb väntas, då travbanan ska ge plats för bland annat 3 400 nya bostäder, skolor, kontor och grönområden.

Planen är att även bygga en modern travanläggning, stall och allt därtill, precis bredvid den nuvarande platsen. Än så länge befinner sig dock planerna på ritbordet och lär dröja innan de förverkligas. Just nu byggs dock ett ridhus som ska stå klart i slutet av 2020.

Jägersro – en historisk plats

Hästsporten har gamla anor på Jägersro. Redan 1907 började det tävlas på platsen, som kan skryta med att vara Sveriges första och enda kombinerade trav- och galoppbana.

Se klippet ovan för diverse godbitar från åren som gått.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.