Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Viktor Ottoson på företaget Numera mässor har under de senaste två åren sett många kollegor bli arbetslösa inom den svenska mässbranchen. Foto: Ida Roos/SVT

Nytt coronastöd ger hopp till utsatt bransch

Publicerad

Regeringen meddelade under tisdagen att man kommer att höja taket för hur mycket pengar en arrangör kan få genom det så kallade evenemangsstödet. Arrangörer ska också kunna få ersättning för upp till 90 procent av sina kostnader. Viktor Ottosson har under många år arrangerat mässor och ser positivt på de nya beskeden.

Regeringen höjer nu även maxtaket för stödet som en arrangör kan få från 17,5 till 22,5 miljoner kronor. Det gäller för evenemang som ska arrangeras eller skulle ha ägt rum under årets första tre månader.

– Alla stöd, inklusive de nya, har räddat oss. Annars hade vi inte funnits kvar idag. I år har vi redan fått ställa in syfestivalen och villamässan, vilka är två av de största publika mässorna i Sverige, säger Viktor Ottosson, projektledare på Numera mässor.

Många ombokningar

Med de olika restriktioner som finns är det inte många större arrangemang som kan genomföras, vilket drabbat branschen genom av- och ombokningar.

– Redan nu har vi tvingats flytta whiskeyfestivalen fyra gånger och vi hoppas att det inte blir en femte, säger Viktor Ottosson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer