Christian Sonesson blev tillfrågad i förra veckan. Han sa ja direkt till kommunalrådsposten. Foto: Ulrika Vendelbo

Ännu en Sonesson vid makten

Uppdaterad
Publicerad

Christian Sonesson (M) blir nytt kommunalråd i Staffanstorp.

Formellt utses Sonesson av kommunfullmäktige den 29 oktober. Men den moderata fullmäktigegruppen har enhälligt utsett honom att efterträda avgående Michael Sandin. Christian Sonesson har sedan 1998 suttit i kommunfullmäktige i Staffanstorp och haft ett flertal politiska uppdrag i kommunen.

– Det är en oerhörd stolthet jag känner nu. Som född och uppvuxen i Staffanstorp kan jag inte tänka mig något finare uppdrag, säger Christian Sonesson till Sydnytt.

Valberedningen ställde frågan till honom i förra veckan. För Christian Sonesson var svaret givet.

– Jag sa att självklart är jag beredd på det. Jag har suttit som vice ordförande och varit med länge. Det kom inte som någon överraskning men jag känner ändå en oerhörd stolthetskänsla.

Hur kommer det märkas att du blir nytt kommunalråd i Staffanstorp?

– Det kommer nog inte bli så stor skillnad. Vi ska fortsätta ha en stark ekonomi och låg skatt. Det som möjligtvis kommer märkas är att jag ska försöka vara väldigt närvarande ute i verksamheterna. Som lokalpolitiker befinner man sig på den distansen att man är närmast väljarna. Därför kommer mitt fokus vara där.

Christan Sonesson tillträder kommunalrådsposten vid årsskiftet.

Moderatsläkten Sonesson

  • Carl Sonesson. Före detta regionråd. Ordförande i moderaterna i Staffanstorp. Ordförande i Region Skånes arvodeskommitté.
  • Carl Johan Sonesson. Son till Carl. Regionråd. Ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden.
  • Christian Sonesson. Son till Carl. Tillträdande kommunalråd i Staffanstorp.
  • Anja Sonesson. Gift med Carl Johan. Oppositionsråd i Malmö.
  • Sven Sonesson. Bror till Carl. 2 vice ordförande i Barn- och ungdomsnämnden i Burlöv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.