2024 är förhoppningen att köket ska vara i drift, enligt Region Skåne.

Nytt storkök i Kristianstad ger 40 arbetstillfällen

Uppdaterad
Publicerad

Ett nytt stort sjukhuskök ska byggas på Centralsjukhuset i Kristianstad, enligt Region Skånes servicenämnd som fattade beslutet under torsdagen. Köket ska laga mat inte bara till CSK utan även till andra sjukhus i Skåne.

2024 är förhoppningen att köket ska vara i drift, enligt Region Skåne.

– Det är enbart positivt. Det blir ju mer jobb för oss här och personalen får ju tryggade jobb, säger Bengt Andersson, enhetschef på Centralsjukhusets sjukhusrestaurang Blekedamm, om servicenämndens beslut.

Huruvida den befintliga sjukhusrestaurangen ska byggas ut eller om en helt ny byggnad ska byggas är inte bestämt än.

Uppemot 5 000 portioner ska lagas i det nya köket dagligen och mat kommer att levereras, förutom till CSK, även till sjukhusen i Malmö, Lund, Landskrona, Helsingborg och Trelleborg. Matleveransen till dessa sjukhus har tidigare skötts av externa aktörer.

Enligt Region Skåne kommer storköket ha en investeringskostnad på 200 miljoner kronor och 40 personer kommer att jobba i köket.

Robert Hanell som är teamledare är positiv till att det skapas fler jobb – men är lite skeptisk till att det kommer vara en kallmatsrestaurang.

– Det blir ju inte samma kvalitet känner jag i alla fall – att maten ska kylas ner och sedan värmas upp igen. Det blir inte samma sak, säger Robert Hanell.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer