Foto: Malin Arnesson

Operan och Stadsteatern i Malmö stängs året ut

Uppdaterad
Publicerad

Malmö Stadsteater och Malmö Opera ställer in alla föreställningar fram till årsskiftet. Detta till följd av det rådande smittläget.

Det betyder bland annat att två teaterpremiärer flyttas fram till januari: ”Kejsarens nya kläder” på Hipp får nytt planerat premiärdatum 8 januari och för ”AI-partiet” på Studion gäller 12 januari som nytt premiärdatum.

– Med tanke på den situation som råder i Sverige och världen just nu är det mycket viktigt att alla följer restriktionerna. Om vi hjälps åt att hålla avstånd och visa omtanke om varandra kan vi förhoppningsvis stoppa smittspridningen och snart åter hälsa er välkomna till teatern igen, skriver Malmö Stadsteater i ett pressmeddelande.

”Jul på Operan” enda undantaget

Malmö Opera har tidigare valt att streama vissa föreställningar men även den verksamheten upphör nu helt fram till årsskiftet. Enda undantaget är ”Jul på Operan” som streamas 18, 19 och 20 december.

– Smittspridningen i Skåne har ökat den senaste veckan. Statsministern uppmanar enträget att människor inte ska träffas i större grupper och det måste vi hörsamma. Det är ett väldigt tråkigt besked att ge, men vi hoppas att du har förståelse för vårt beslut, heter det i ett pressmeddelande från Malmö Opera.

All publik som har biljetter till någon av de inställda föreställningarna kommer att bli kontaktade.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer