Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med SVT:s reporter i klippet ovan. Foto: SVT

Här hittar SVT:s reporter knark i trappuppgången

Uppdaterad
Publicerad

SVT Nyheter Skåne fick tips om att det förekommer droghandel helt öppet i ett bostadsområde i Kristianstad. Och när vi besökte området hittade vi själva, en liten påse med växtdelar inpillat i en vägg och en burk med 100 rosa tabletter.

Boende i området Charlottesborg i Kristianstad är frustrerade och arga över den öppna narkotikahandel som pågår utanför deras fönster och i trappuppgångar. Ingen vi möter vill vara med i en intervju.

–Vi träffar på ganska mycket narkotika så visst är det ett problem och jag kan förstå att de boende tycker att detta är obehagligt, säger Göran Svensson som är kommunpolis i Kristianstad.

Under året har ett 30-tal anmälningar kommit in till polisen som gäller samma adress. Nyligen slogs en strålkastare sönder som var uppsatt på en husfasad för att störa handeln.

– Det är mycket anmälningar och det handlar om att folk känner sig oroliga och det är narkotikahandel och det har även kommit tips om skjutningar och vapen, säger Göran Svensson.

SVT:s reporter hittar påsar

Boende som vi pratar med tycker det är obehagligt och tycker att polisen är för lite i området. Och när vi kommer in i en av portarna hittar vi själva några påsar som ser misstänkta ut och vi ber polisen komma till platsen. Väl på plats håller de två poliserna med om att det luktar marijuana men vill inte säga något mer.

Kommunpolis Göran Svensson som skickat de båda poliserna verkar inte förvånad.

Enligt honom handlar det om 15-20 ungdomar i olika konstellationer som säljer och bråkar i området och en del är kända av polisen. Några är dömda.

– Vi försöker vara där så mycket som möjligt men vi har inte varit där tillräckligt mycket och skulle behöva vara där betydligt mer eftersom vi vet att det är ett utsatt område.  Vi får resurser i framtiden men just nu är det tungt, säger han.

Två påsar marijuana

Hur gick det då med vårt fynd? I anmälan står det omnämnt som två påsar marijuana och på burken står det att det innehåller antidepressiv medicin.

Men dagen efter läggs ärendet ner eftersom det på polisspråk inte har någon framgångsfaktor. Det vill säga inte anses att det går att klara upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.