Foto: Anders Wiklund/TT

Pappa i Hässleholm åtalad för skräckvälde i hemmet

Uppdaterad
Publicerad

En man i Hässleholm misstänkt för misshandel, olaga hot och olaga tvång mot familjemedlemmar. I den pågående rättegången har det kommit fram uppgifter om att han ska ha misshandlat barnen med ett kebabspett.

Utredningen inleddes sedan två barn i familjen låtsades gå till skolan, men i stället gick till socialkontoret och anmälde sin pappa, rapporterar den lokala nyhetssajten Frilagt.

Enligt åtalet har han tvingat döttrarna att klä sig i slöja, mörka kläder, långärmade tröjor och långa kjolar och de har förbjudits att vistas utanför hemmet på fritiden.

Misshandel med kebabspett

Under den pågående rättegången i Hässleholms tingsrätt har flera av hans barn vittnat om upprepad misshandel, bland annat med ett spetsigt kebabspett.

En dotter i familjen ska ha tvingats spela handikappad för att föräldrarna skulle få lön som hennes assistenter. Mamman och barnen har efter anmälan bott på skyddat boende. Mannen, som suttit häktad fram till rättegången, hävdar att allt är ett påhitt.

Mannen åtalades i höstas, och rättegången avslutas den 29 januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.