Foto: SVT

Parkeringsplatsen som blivit en soptipp

Uppdaterad
Publicerad

Det är ingen soptipp, men används som en sådan. Lastbilsparkeringen på Skruvgatan i Malmö är full av skräp. – Det har sett ut så här i flera år, säger lastbilschauffören Johan Mårtensson.

Långtidsparkeringen på Skruvgatan intill bangården i Malmö kryllar av glasflaskor, plastförpackningar, fimpar och gamla klädesplagg.

– Jag kör förbi här en gång i veckan och det har sett ut så här i flera år, säger lastbilschauffören Johan Mårtensson.

Robert Johansson har arbetat på ett företag i området sedan 2015. Han berättar att det har sett likadant ut på platsen sedan dess. Tillsammans med ett tiotal företag i området har han legat på kommunen i flera år att de ska göra något åt situationen.

André Olsson har klagat på kommunen i flera år och får ingen respons. Foto: Sanne Kleiner

– Vi gick ihop och skickade mail till kommunen redan 2017. Det har gått över två år och det har fortfarande inte hänt något. Vi jobbar med kunder som kör runt och ser det här. Det är inte representativ, varken för oss eller Malmö, säger Robert Johansson.

När Marie Persson, enhetschef på fastighets- och gatukontoret i Malmö, följer med SVT:s reporter ut till platsen blir hon förvånad. Hon tycker att det är olyckligt att det ser ut som det gör på platsen och säger att problemet ska åtgärdas, så snart som möjligt.

Marie Persson på fastighets- och gatukontoret i Malmö. Foto: Sanne Kleiner

– Det är inte Malmö att det ser ut såhär. Givetvis ska vi ta tag i det och reda ut det. Jag kan tänka mig att vi kan ställa upp och städa redan innan utredningen är klar och se över om vi behöver sätta ut papperskorgar för såhär ska det inte se ut, säger Marie Persson.

Plastpåsar, ölburkar, kartonger och skor på parkeringsplatsen. Foto: Sanne Kleiner

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.