Bilföraren har anmält sig till polisen. Foto: Mikael Nilsson

Kvinna påkörd utanför skola – utreds som mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 20-årsåldern blev påkörd av en personbil i korsningen Kungsgatan-Exercisgatan i Malmö på måndagseftermiddagen. Olyckan utreds som mordförsök.

Händelsen inträffade strax innan klockan 15 på måndagseftermiddagen i närheten av Värnhemsskolan i centrala Malmö.

– Vittnen har sett bilen med berått mod köra mot kvinnan, säger Susanne Nord, SVT:s reporter på plats.

Utreds som mordförsök

Flera personer lämnade bilen och sprang från platsen. Efter en stund kunde en 17-årig pojke gripas inne i det närliggande köpcentrat Entré. Det är inte klarlagt om det var 17-åringen som körde bilen.

Enligt Paul Juhlin, yttre befäl vid Malmöpolisen, utreds händelsen som mordförsök.

– Bilen körde fram och tillbaka. Plötsligt backade den och höll på att köra på en cyklist som kastade sig åt sidan, berättar ett vittne för SVT Nyheter.

– Sedan fortsatte bilen framåt i 50–60 kilometer i timmen rakt mot kvinnan. Efter olyckan flydde två, tre personer från platsen, fortsätter vittnet.

Allvarligt skadad

Enligt yttre befälet Paul Juhlin är kvinnan allvarligt skadad. Hon fördes medvetslös tilil Skånes universitetssjukhus i Lund.

Utanför Värnhemsskolan samlades flera hundra elever efter olyckan. Klockan 15.30 startade ett krisgruppsmöte på skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.