Den misstänkta brottsplatsen på Skogsvägen spärrades efter skjutningen. Foto: Henrik Nordell

Person till sjukhus efter skjutning i Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

En person besköts på måndagsmorgonen i ett bostadsområde i Kristianstad. Larmet kom 03.34, och polisen fann en person som var träffad i benet.

Flera patruller skickades mot Skogsvägen, sedan personer ringt polisen och berättat att de hört höga smällar.

– Jag satt vid datorn vid tre-tiden på natten och hörde jag två höga smällar, som fyrverkeri fast utan det sprakande ljudet. Sedan hörde jag någon ropa. Ett par timmar senare märkte jag att polisen hade spärrat av området, säger ett vittne som vill vara anonym.

På plats hittade polisen en man i 20-årsåldern med en skottskada i ett ben, skriver polisen på sin hemsida. Enligt uppgift från Centralsjukhuset i Kristianstad är hans skador lindriga. Händelsen rubricerad som försök till mord.

– Han fördes till sjukhus med ambulans, säger Mia Lorén, teamledare vid SOS Alarm.

Ingen ännu gripen

Ett stort område med ett flertal flerfamiljshus spärrades av på förmiddagen och ett 20-tal poliser var på plats.

– Vi jobbar systematiskt med dörrknackning, har spärrat av för teknikerna och jobbar med hundar. Alltid vid de här tillfällena vill vi vädja till allmänheten att höra av sig till polisen ifall man har sett eller hört något, säger Magnus Valtersson, platschef vid polisen i Kristianstad.

Ingen person är gripen, men det ska enligt polisen finnas flera personer som gjort olika iakttagelser.

Den tekniska undersökningen av brottsplatsen är avslutad, rapporterar polisen vid 13.45-tiden på måndagen.

Under dagen kommer även polispersonal att finnas på plats med polisens husbil för att vara tillgängliga för de boende i området. I husbilen kan allmänheten även lämna tips eller information om händelsen.

Hör platschefen Magnus Valtersson berätta om händelsen i inslaget ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.