Pojkar i 10-årsåldern knivhotades av ungdomsgäng i Staffanstorp

Uppdaterad
Publicerad

En grupp pojkar i 10-års åldern blev under fredagseftermiddagen utsatta för ett rånförsök av ett ungdomsgäng i Staffanstorp. En person i gänget ska ha försökt att stjäla en cykel genom att hota pojkarna med kniv.

Polis larmas vid 16-tiden till Blidvägen i Staffanstorp angående ett rån. På plats konstateras att en grupp pojkar i 10-års åldern misstänks ha blivit utsatta för ett rånförsök. Ett stort gäng ungdomar ska enligt polisen ingått i den gruppering som hotat pojkarna och försökt att få med sig en cykel.

– Pojkarna är chockade efter händelsen, men ingen av de har fysiska skador, säger Patric Fors presstalesperson hos polisen.

Ungdomsgäng

Enligt polisen misstänker man att pojkarna har blivit rånade av ett ungdomsgäng där de ska vara i 13-15 års åldern.

– Vi vet inte än om de har tagit cykeln, men vi är kvar på platsen och tar signalement, säger Patric Fors.

Polisen var under kvällen på plats i Staffanstorp och patrullerar och pratar med eventuella vittnen. Händelsen rubricerades inledningsvis som väpnat rån, men ändrades under kvällen eller natten till olaga hot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.