Pojkarna fördes bort under knivhot. Foto: TT

Pojkar togs till fånga i köpcentrum i Malmö

Publicerad

Två 15-åriga pojkar från Svedala fördes under knivhot bort från köpcentrumet Emporia i Malmö. Gärningsmännen, två pojkar och en flicka som bedöms vara i övre tonåren, ska sedan ha misshandlat, dödshotat och förnedrat 15-åringarna, skriver Sydsvenskan

Kidnappningen pågick under drygt tre timmar. Först fördes pojkarna till ett garage där de misshandlades, sedan till en mataffär där de tvingades ta ut pengar och handla saker i butiken åt kidnapparna.

– Detta är så utstuderat under lång tid. Så det är riktigt hänsynslöst. Man har sett dem som lätta offer att dominera under lång tid, plågat dem. Det är riktigt vidrigt, säger Mats Attin, inre befäl vid Malmöpolisen, till tidningen.

Polisen rubricerar i nuläget ärendet som grovt rån, olaga frihetsberövande och övergrepp i rättssak. Gärningspersonerna är inte identifierade, men polisen kommer att gå igenom film från övervakningskameror och söker vittnen till händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.