Pojke höggs vid fotbollsplan i Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

En tonårig pojke, som är under 15 år, fördes till sjukhus efter att ha blivit huggen med ett knivliknande föremål i Kristianstad.

Händelsen inträffade vid 21-tiden på fredagskvällen på Gamlegården i Kristianstad. Två gärningsmän misstänks och de ska även ha hotat och jagat andra ungdomar i området.

– Pojken spelade fotboll när de här två kom. Sen vad som är orsaken till att de går till angrepp är okänt. Vi är mitt inne i utredningsarbetet och håller på att prata med folk, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson på polisen.

Pojken tog sig hem och därifrån tillkallades polis och ambulans. Han fördes till sjukhus med skador i armen, som inte ska vara livshotande. Händelsen rubriceras som grov misshandel.

Under natten till lördag har polisen genomfört utredningsarbete i området, och har fått in flera vittnesuppgifter gällande händelsen.

– Vi har en bra bild av vilka som har rört sig i området, säger Patric Fors, presstalesperson på polisen.

I nuläget är ingen misstänkt gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.