En man sköts av polis på fredagseftermiddagen i Malmö. Foto: Mikael Nilsson

Man skjuten av polispatrull i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

I samband med en polisinsats i Malmö skjuter polisen en man som får föras till sjukhus med ambulans. Den skottskadade mannen är misstänkt för att ha kidnappat en ung kvinna.

Skottlossningen skedde strax efter klockan 17 på fredagseftermiddagen. Polisen hade tidigare under dygnet fått uppgifter om att en kvinna var kidnappad och att hon befann sig i lägenheten i Holma. De beslutade då att ingripa med insatsstyrkan.

– Kvinnan säkras och i samband med det stöter polisen på en misstänkt gärningsmän som är beväpnad, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.

Polisen skjuter den misstänkta gärningsmannen, som sedan förs till sjukhus. En polispatrull följde med för att bevaka mannen som även är gripen.

– Han är misstänkt för människorov, men det kan bli tal om fler brottsmisstankar, säger Calle Persson.

Polisen hade vid sextiden på fredagskvällen kvar avspärrningarna vid platsen där skjutningen ägde rum. Foto: Mikael Nilsson

Platsen avspärrad

Mannen är skadad, men ska vara talbar och polisen väntar nu på att kunna förhöra honom på sjukhuset.

– Det är alltid allvarligt att bli skjuten men polisen har kunnat prata med honom inledningsvis, säger Calle Persson på polisens ledningscentral.

Ytterligare en man har gripits av polisen och är även han misstänkt för människorov. De båda männen ska vara unga, men polisen vill inte gå ut med detaljerade uppgifter med hänvisning till att ärendet är pågående.

Det är ännu oklart vad för relation de två männen har till kvinnan.

– Det kan finnas gärningsmän på fri fot och vi vill inte att de ska förstöra utredningen, säger Calle Persson.

Ett större område spärrades av och polisen var strax efter 20-tiden kvar på platsen. Även tekniker har kallats.

Den unga kvinnan är fritagen och ska inte vara allvarligt skadad.

– Hon mår fysiskt bra men är chockad, säger Calle Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.