Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter 11 timmars förhandlande kunde polisen gripa den hotfulle mannen i Hässleholm. Foto: Mikael Nilsson

Här grips mannen i Hässleholm efter 11 timmars förhandling

Uppdaterad
Publicerad

Polisen sköt under natten mot en hotfull man i Hässleholm. Skotten avlossades sedan mannen först hotat ett pizzabud och sedan riktat vapen mot polisen efter att ha skjutit inne i sin bostad. Efter nästan elva timmars förhandlande kunde mannen gripas och han är nu anhållen misstänkt för mordförsök, grovt olaga hot och grovt vapenbrott.

Larmet kom vid 21.30-tiden. Då ringde ett pizzabud polisen och berättade att hen blivit hotad av en man med vapen. Polisen lokaliserade mannen till hans bostad  och under hela natten var polisen på plats med insatsstyrka, förhandlare och patruller.

– Det rör sig inte om någon gisslansituation, sade Jimmy Modin, presstalesperson på polisen, vid 07.30-tiden.

Sköt inne i bostaden

Både mannen, som var ensam i huset, och polisen avlossade skott. Mannen sköt inne i sin bostad, men han riktade inte mot någon person.

– Vid ett annat tillfälle kommer han ut ur sin bostad och riktar sitt vapen mot polispersonal på plats, som då skjuter verkanseld mot honom. Men han träffas inte och går in i sin bostad igen, säger Jimmy Modin.

Mannen avlossade aldrig något skott mot polisen, men är nu misstänkt bland annat för mordförsök.

– Det är i samband med att han riktar vapen mot polispatrull på plats, säger Jimmy Modin, presstalesperson vid polisen.

Enligt polisen ska mannen inte vara skadad, men han fördes till sjukhus med ambulans för kontroll. Inte heller någon polis kom till skada.

Greps efter många timmar

Mannen bor i en villa och polisen spärrade av kvarteret runt hans bostad. Vid 8.30-tiden kunde han gripas. Avspärrningarna är kvar i väntan på teknisk undersökning. Polisen rubricerar det hela som grovt olaga hot, grovt vapenbrott och försök till mord.

– Sedan kan det tillkomma ytterligare rubriceringar, säger Katarina Rusin, presstalesperson hos polisen.

Foto: Mikael Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.