Polis sköt varningsskott i samband med misstänkt rattfylleri

Uppdaterad
Publicerad

Det var strax efter klockan 1 natten till tisdagen som en polispatrull i Bjärnum upptäckte en misstänkt rattfull förare på väg 117. De vinkade in bilen för att göra en förar- och fordonskontroll men bilisten stannade inte utan fortsatte att köra vidare.

Patrullen följde efter bilen och i korsningen Vankiva Dammastorp kolliderade bilisten med en sten. Då uppstod en situation som gjorde att polisen avlossade sitt tjänstevapen och sköt ett varningsskott.

– Exakta omständigheter kan jag inte gå in på. Varningsskottet ska ha avlossats utanför bilen men var respektive person ska ha befunnit sig vet jag inte. Men det kommer vi att utreda vilket vi alltid gör när det gäller den här typen av händelser, säger polisens presstalesperson Filip Annas till SVT Nyheter Skåne på tisdagsmorgonen.

Ingen person kom till fysisk skada.

Mannen, som är i 30 årsåldern, är frihetsberövad misstänkt för drograttfylleri, grov vårdslöshet i trafik samt för att inte ha stannat på polismans tecken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.