Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Information om att det den misstänkta våldtäkten kan ha filmats är något som kommer att utredas närmre berättar polisens presstalesperson Nils Norling. Foto: SVT/Hamza Ftouni och Mikael Nilsson

Två anhållna efter misstänkt gruppvåldtäkt mot flicka i Nydala i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En flicka som är under 15 år har utsatts för en misstänkt gruppvåldtäkt i bostadsområdet Nydala i Malmö. Två tonårspojkar har nu anhållits.

Enligt kammaråklagare Caroline Carlquist är de två pojkarna som anhållits för våldtäkten mellan 15 och 17 år gamla.

Tidpunkten för när det misstänkta brottet ska ha ägt rum är oklar men det ska ha skett i närtid. Det ska ha begåtts utomhus. Något som TV4 Nyheterna var först med att rapportera om.

– Vi har varit på plats och utfört en teknisk undersökning och ärendet utreds som våldtäkt mot barn, säger Nils Norling, polisens presstalesperson i Malmö.

Ska blivit filmad

Den misstänkta våldtäkten ska enligt information som nått polisen ha blivit filmad, något som kommer att utredas vidare. Enligt tidigare uppgifter ska det ha figurerat en tredje person som ska ha varit misstänkt vilket polisen i nuläget dementerar.

– Det kan finnas flera personer som kan vara intressanta för vår del att tala med i den här utredningen. I nuläget finns det inte en misstanke om att en tredje part ska ha varit delaktig i den misstänkta våldtäkten, säger Nils Norling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.