– Varje hot eller händelse riktad mot oss är ett allvarligt angrepp mot såväl våra medarbetare som mot polismyndigheten och samhället i stort, säger hon i ett pressmeddelande, säger polisområdeschef Susanne Hagström Rosenqvist. Foto: Anna Hermsson

Polischefen fördömer sprängningen utanför polishuset

Uppdaterad
Publicerad

Polisområdeschef Susanne Hagström Rosenqvist fördömer sprängningen utanför polishuset i Staffanstorp natten till måndagen. 

– Varje hot eller händelse riktad mot oss är ett allvarligt angrepp mot såväl våra medarbetare som mot polismyndigheten och samhället i stort, säger Susanne Hagström Rosenqvist, chef för polisområde södra Skåne, i ett pressmeddelande.

Eftersom entrén till polishuset i Staffanstorp är kameraövervakad är utredningsläget gott.  

Skadorna efter detonationen klockan 05 är begränsade till dörren på fastigheten. Men polisen ser allvarligt på dådet, säger Patrik Ahrlin, lokalpolisområdeschef i Staffanstorp. 

Polisen ökar närvaron

– Vi ser mycket allvarligt på det inträffade och är tacksamma över att ingen kom till skada fysiskt. Vi vidtar nu de utredningsåtgärder som behövs och ökar samtidigt vår tillgänglighet och närvaro för att kunna skapa trygghet för medborgarna, säger Patrik Ahrlin, lokalpolisområdeschef i Staffanstorp. 

– Det är viktigt att vi har en god samverkan med kommunen och i det arbetet för vi kontinuerliga samtal om trygghet och säkerhet. En sådan här händelse kan sätta trygghetskänslan i gungning och den behöver vi tillsammans omhänderta, fortsätter han. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.