Polisen: Fler skjutningar på öppen gata

Uppdaterad
Publicerad

Risken för oskyldiga offer ökar när skjutningarna på öppen gata blir allt fler. Polisen ser allvarligt på utvecklingen och beskriver gårdagens skottlossning i Kristianstad som oacceptabel.

– Det sker på en plats där det finns en uppenbar risk att människor ska komma till skada, säger lokalpolisområdeschef Anders Olofsson.

För några år sedan skedde skjutningarna ofta på avsides liggande platser – i dag ser det annorlunda ut. Anders Olofsson, chef för lokalpolisområde Kristianstad, konstaterar att allt fler skottlossningar inträffar i offentliga miljöer, vilket också ökar risken för att oskyldiga skadas.

– Det är fullständigt oacceptabelt, säger han.

Tre tonåringar sitter anhållna efter tisdagens skottlossning vid Gamlegårdens centrum i Kristianstad. De är skäligen misstänkta för mordförsök. Tre personer skadades allvarligt vid dådet.

Hör Anders Olofsson berättar mer händelsen, och våldsutvecklingen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.