En av våldtäkterna inträffade på Amiralsgatan i Malmö. Foto: Mikael Nilsson

Efter överfallsvåldtäkterna – polisen vädjar om hjälp

Uppdaterad
Publicerad

Den 22 maj och 2 juni inträffade två överfallsvåldtäkter i Malmö. Polisen vädjar nu om allmänhetens hjälp och efterlyser uppgifter om den misstänkte våldtäktsmannen.

Överfallsvåldtäkterna ska ha skett vid en busshållplats på Amiralsgatan och vid Ribersborgsstranden runt klockan 2 på natten. Kvinnorna ska vid båda tillfällena ha förföljts av en cyklande man. Mannen har fångats på bild av övervakningskameror.

– Vi känner oss säkra på att det är samma gärningsman. Vi har också teknisk bevisning som stödjer detta, säger kammaråklagare Ola Lavie.

Malmö

Söker andra som känt sig förföljda

Polisen uppger att de arbetar intensivt med ärendena, men nu behöver hjälp från allmänheten. De vill komma i kontakt med vittnen och personer som har uppgifter om gärningsmannen. De vill också få in uppgifter om andra kvinnor som känt sig förföljda av en man på cykel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Malmö

Mer i ämnet